praktijk grow&flow !!!

Dit is het blog dat ik als inspiratieplekje wil gebruiken rond verschillende thema's. Graag nodig ik u ook uit om een kijkje te nemen op www.growflow.be , de pagina van mijn praktijk.

zaterdag 28 januari 2012

voor de gezellige winteravonden

toegegeven, het is nog niet écht winter geweest- maar volgens het weerbericht komt de vrieskou er wel aan de komende dagen! Nu moet het voor devolgende tip ook niet persé vriezen hoor. Gewoon vroeg donker of regenweer waardoor je binnen blijft, is ook prima!  Zo van die momenten dat de kinderen eigenlijk best al moe zijn, dat het nét nog te vroeg is om te gaan slapen, de verveling toeslaat en de vraag "dit of dat op TV zien" in stijgende zaag-lijn door het huis galmt...  Wat dan leuk om te doen is, en niet meer teveel van je kind "verwacht", is een rugmassage! Heel simpel, heel plezant, verwarmend.         
Er zijn tàl van thema's voor zo'n massage... Een leuke is "het weerbericht". Schijnt de zon (met vlakke handen grote cirkels op de rug). Het zonnetje maakt je lekker warm (je warme handen naast elkaar op de rug leggen, of nét een centimeter van de rug... voel je de stralen?. Er kunnen natuurlijk ook wolken zijn (wolken tekenen op de rug). En soms komt daar regen uit! (regendruppels nabootsen met je vingers, een zacht buitje of een plensbui?) En als het heel koud is, is er vaak ijs... daar kan je op schaatsen! (met je handen schaatsen immiteren kris kris over de rug). Of kan je de sneeuwvlokjes voelen? (met je vingers "tintelen" nét een centimetertje van de rug). Als je heel het weerbericht afgelopen hebt, kan je aan je kind vragen wat hij of zij het fijnste vond en dat nog een keertje herhalen. Daarna wil je kind misschien wel een eigen weerbericht maken bij mama of papa op de rug? Of (eventueel samen met mama of papa) op de rug van broer of zus??? Let wel: toch maar niet op de rug van de kat proberen...
Veel massageplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten