praktijk grow&flow !!!

Dit is het blog dat ik als inspiratieplekje wil gebruiken rond verschillende thema's. Graag nodig ik u ook uit om een kijkje te nemen op www.growflow.be , de pagina van mijn praktijk.

zaterdag 4 februari 2012

elfenmuziek

Het was een duurdere  aankoop( zo'n 40 euro) , maar heb er nog geen seconde spijt van gehad...
De "koshi" of "shanti" ziét er uit als een gewone windgong, maar eens je het geluid gehoord hebt kan je enkel besluiten dat het toch wel een klasse hoger is... Eigenlijk is het een heus muziekinstrument.
In de kleuteryoga wordt het vaak gebruikt tijdens een ontspanningsmoment, met je ogen dicht en een beetje fantasie lijkt het alsof er elfjes muziek maken rondom je! Maar ook hier thuis wordt het dagelijks gebruikt; als deel van het slaapritueel van Sam. Loena heeft zo haar eigen interpretaties van wanneer Sam moet slapen en vooral moet wakker zijn. Als Sam haar oogjes niet meer kan openhouden en dus dringend haar bedje in moet, stuit dit dan nogal eens op protest; niet van haarzelf maar wel van haar zusje die nog zo graag verder wou spelen... Maar kijk, dankzij de koshi: hup, hup, barbatruc... Loena krijgt als belangrijke (en leuke!) taak om een elfenmuziekje te maken voor Sam zodat deze goed kan slapen... Fier en zich maar al te goed bewust van deze belangijke bijdrage staat ze dan naast de wieg muziek te maken... Het leuke is ook dat de muziek zo mooi is dat je wel moét stil zijn en ernaar luisteren; zodat het slaapmoment ook in alle rust kan worden ingezet. Ondertussen slaapt Sam boven in haar bedje en vraag ik Loena onderaan de trap met de koshi te blijven, zodat Sam de hele weg naar boven elfenmuziekjes hoort. (handig want oudste dochter mee naar boven doorbreekt weer de "rust" bij het slapengaan van de jongste dochter omdat ze àltijd weer iets interessants vind in de slaapkamer waar ze lawaai bij kan maken: op het bed springen, kasten open en dicht doen,...).
hier de specifieke info: Het klokkengeluid „Shanti“ is een authentiek muzikaal instrument, een originele verwezenlijking van uitstekende kwaliteit. Handgemaakte kwaliteit, die in de bergen van de Pyreneeën wordt gemaakt, is elk klokkengeluid het resultaat van uiterst nauwgezet vakmanschap.

Acht snaren zijn gelast met zilver in de metaalplaat bij de basis van de resonantiebuis. Het nauwkeurige stemmen leidt tot een spel van duidelijke tonen dat aan ondertonen rijk is. De ondertonen van de kortere snaren overheersen geleidelijk aan en worden grondbeginselen, waarbij een cirkeltoonwaaier wordt gevormd.  De "Koshi" werkt volgens hetzelfde principe, maar de buis is van bamboe en is iets langer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten