praktijk grow&flow !!!

Dit is het blog dat ik als inspiratieplekje wil gebruiken rond verschillende thema's. Graag nodig ik u ook uit om een kijkje te nemen op www.growflow.be , de pagina van mijn praktijk.

zaterdag 23 juni 2012

bootje varen

Een superleuke rustgevende oefening... voor een baby'tje, een peuter, een kleuter, en allicht zal een lagereschoolganger er best ook nog van genieten!
Het kan op 1 2 3 gelijk waar, of je maakt er nét wat meer van; met gedemd licht, een leuk muziekje (liefst iets natuurgeluiden-zee-achtig). Als er al een ontspannen sfeer is, begin ik direct met de oefening, anders loont het de moeite en is het leuk om eerst nog even volle gas te geven en eerst samen te "roeien", om dan stil te vallen en je te laten kabbelen op de (denkbeeldige) golfjes...
Poepsimpel: jij zit op de grond met je benen gespreid, en bent de boot. Je kindje zit voor jou, kan zachtjes tegen jou leunen, en jullie zijn vertrokken... Gewoon stilletjes, of een beetje wiegen van links naar rechts,... De ene keer zal het misschien een kort tochtje zijn en zijn ze het snel beu, een andere keer eindigt het in nog minutenlang lekker dicht tegen elkaar aan zitten en bijna in slaap vallen...
nog wat variatietips: voor oudere kindjes kan je iets meer fantasie erbij gebruiken, zoals al gezegd eerst wat roeien, dan samen bedenken waar je gaat varen: op de zee, op een rivier? wat zie je in het water? Voor peuters werkt het dan weer goed met liedjes als "varen varen".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten