praktijk grow&flow !!!

Dit is het blog dat ik als inspiratieplekje wil gebruiken rond verschillende thema's. Graag nodig ik u ook uit om een kijkje te nemen op www.growflow.be , de pagina van mijn praktijk.

zaterdag 17 maart 2012

lékker, (en gezond!)

lente... een ideale tijd om te zuiveren...
een hele zuiveringskuur hier uit leggen, is onmogelijk (daar heb je minstens een avond voor nodig :)
maar wil wel graag een  drankje delen, dat niet alleen gezond én zuiverend is, maar ook lekker, ideaal als extra vochttoename, en 't is eens wat anders als water of thee...
Ik werk zelf nooit met exacte recepten, met excuses voor diegenen onder jullie die net wél steeds met afgewogen ingrediënten koken, maar zo kan je wel experimenten met welke hoeveelheden je lekker vindt!
Haal gember en citroenen in huis (biologisch). Snij een stukje gember (de schors mag eraan blijven) in kleine stukjes en laat in bodempje water even koken. Dan voeg je naar believen een beetje honing of agavesiroop toe (de laatste verdient lichtelijk de voorkeur omdat het de bloedsuikerspiegel minder beïnvloedt; je kan ook een combinatie van de twee maken). En je perst er een halve of een hele citroen in uit. Zo bekom je een siroop, die je verder kan aanleggen met of heet water voor een verwarmend drankje (niet alleen zuiverend maar ook goed bij griep, keelpijn, verkoudheid,...) of met koud water voor een verfrissend drankje.
Gember stimuleert oa. de bloedsomloop, gember én citroen ondersteunen de lever.
Santé!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten