praktijk grow&flow !!!

Dit is het blog dat ik als inspiratieplekje wil gebruiken rond verschillende thema's. Graag nodig ik u ook uit om een kijkje te nemen op www.growflow.be , de pagina van mijn praktijk.

vrijdag 5 oktober 2012

wooooo daar is de wind!

De voorbije dagen konden we er niet buiten... herfst volop; regen en wind genoeg...
De "wind" is ook een zeer bruikbaar natuurfenomeen in de kleuteryoga. Je kan de zintuigen prikkelen door op verschillende manier "wind" te laten ervaren op de huid: met een waaier wapperen, door een rietje blazen, met je mond op de huid "warm"blazen, ... uiteraard is de uitdaging die volgt dan natuurlijk ook de kleuters zelf deze wind te laten maken! Er zijn nog veel andere manieren: verzamel herfstblaadjes en laat je kleuter deze de kamer rond blazen (dit kan uiteraard ook met papier in de vorm van blaadjes, of wat dan ook). Of probeer als wind het water in een kom in beweging te brengen! Een klassieke bellenblaas kan natuurlijk ook. Creatievelingen kunnen verf met een rietje over een blad papier blazen! Al de oefeningen waarin je met je adem wind maakt, zijn prima ademoefeningen, omdat ze gefocust zijn op diep inademen en dan langzaam uitblazen. Doordat je je concentreert en je mond maar een beetje opent; laat je de lucht langzaam ontsnappen en kan je de ademhaling langer aanhouden.
Maar je kan nog meer met "wind". Misschien kan je een boom imiteren, die zich in de wind staande probeert te houden. Of misschien net een blaadje, dat langzaam door de lucht dwarrelt en dan zachtjes op de grond land...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten